Festivalul Internațional de Teatru Sibiu 2024

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) revine în 2024 cu o serie de evenimente spectaculoase, reunind artiști din întreaga lume pentru a celebra arta și cultura într-un cadru unic și vibrant. Prima zi a festivalului promite momente de neuitat, cu spectacole variate și captivante. Iată programul detaliat pentru ziua de deschidere:

FITS promite să fie unul dintre cele mai spectaculoase evenimente culturale ale anului în România. Ediția din acest an, aduce în prim-plan artiști de renume din întreaga lume. Un punct de atracție deosebit va fi secțiunea de teatru în aer liber, unde spectacolele vor anima piețele și străzile istorice ale Sibiului, creând o atmosferă de sărbătoare și bucurie.

Programul Zilei de Deschidere

Spectacol LUMINIMAX Luminarium

Ora: 9:00

Descriere: Dimineața începe cu spectacolul LUMINIMAX Luminarium, o experiență vizuală impresionantă ce îmbină luminile și culorile într-un spectacol de neuitat. Acesta este un moment perfect pentru a-ți începe ziua cu energie și inspirație.

Deschidere Oficială - Spectacol "Not Once"

Ora: 10:30

Descriere: Festivalul va fi deschis oficial cu spectacolul "Not Once". Această producție inovatoare promite să captiveze publicul prin povestea sa emoționantă și execuția artistică desăvârșită.

Spectacol "Construim, reciclăm, ne jucăm!"

Ora: 11:00

Locație: Parcul Tineretului

De: Koldo Peñas & Sandra Sardà

Descriere: În Parcul Tineretului, copiii și adulții deopotrivă vor putea participa la spectacolul "Construim, reciclăm, ne jucăm!", o inițiativă educativă și distractivă care promovează creativitatea și respectul pentru mediu prin activități de reciclare și jocuri interactive.

Spectacole de Realitate Virtuală "LUV s LUV"

Ora: 11:00

Un spectacol de: Gigi Căciuleanu

Descriere: Tot la ora 11:00, iubitorii de tehnologie și inovație sunt invitați să experimenteze spectacolele de realitate virtuală "LUV s LUV", create de renumitul coregraf Gigi Căciuleanu. Aceste spectacole oferă o nouă perspectivă asupra artei teatrale, integrând tehnologia VR într-un mod captivant.

Spectacol Circ Contemporan "The Gipsy Marionettist"

Ora: 19:00

Locație: Piața Huet

Regia: Rasid Nikolic

Descriere: Seara aduce un spectacol de circ contemporan, "The Gipsy Marionettist", regizat de Rasid Nikolic. Acest show unic combină elemente de marionete și circ, oferind o experiență vizuală și emoțională fascinantă în pitoreasca Piață Huet.

Concert Live - Trupa Holograf

Ora: 22:30

Locație: Piața Mare din Sibiu

Descriere: Prima zi se va încheia cu un concert live al celebrei trupe Holograf, în Piața Mare din Sibiu. Pregătiți-vă pentru o seară plină de energie și hituri îndrăgite, într-o atmosferă de festival de neuitat.

Spectacol de Drone "Multimedia Show 'Friendship, a Universal Language'"

Ora: 23:45

Locație: Piața Tineretului

Descriere: Ultimul eveniment al zilei este un spectaculos show multimedia intitulat "Friendship, a Universal Language", care va combina drone, lumini și efecte pirotehnice pentru a crea un final spectaculos în Piața Tineretului.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2024 promite să fie un eveniment memorabil, plin de diversitate și creativitate. De la spectacole de lumină și circ, până la experiențe inovatoare de realitate virtuală și concerte live, prima zi a festivalului oferă ceva special pentru fiecare participant. Nu ratați ocazia de a fi parte din această celebrare extraordinară a artei și culturii!

Pentru iubitorii de teatru, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu 2024 reprezintă o ocazie unică de a se bucura de cele mai bune producții ale momentului și de a participa la un eveniment cultural de anvergură mondială. Fiecare ediție a festivalului aduce ceva nou și captivant, iar anul acesta nu face excepție.

Dacă te afli în Sibiu în luna iunie, nu rata șansa de a participa la acest eveniment remarcabil și de a te lăsa purtat într-o călătorie de poveste în lumea teatrului.